Informatie over : CentrumPraktijken |AiMH-FDMC

Naam Dhr. Ludwig Tummers
Adres Rotterdam Eendrachtsstraat 23, 3012 XH Rotterdam, telefoon: 010-7420021
Adres Tilburg Hoefstraat 258, 5014 NR ,  Tilburg, telefoon: 013 7440521
E-mail secretariaat@aimh.nl
Website www.aimh.nl
Registraties VBAG, NBVH, RBNG, CPION
Bijzonderheden Psycho-sociaal therapeut

Ludwig Tummers

Persoonlijkheid

Ik ben een dynamisch persoon, die van actie maar ook van stabiliteit houdt. Mijn uitgangspunt is: ĎKeep it simpleí. Voor mij zijn vooral de gewone aardse dingen erg belangrijk, in contact blijven met de basis. Heel concreet uit dit zich in gewoon lekker klussen doen, in de tuin werken, en verder in expressief schilderen en beeldhouwen. Van binnen ben ik juist heel warm, lief betrokken en kwetsbaar en dat uit zich in zorgzaamheid voor mijn naasten, mezelf, en mijn huis en omgeving. Mijn gevoeligheid geeft mensen in de therapie de ruimte om zich open te stellen voor het benodigde diepe en wezenlijke contact. Oprechtheid, gevoeligheid en humor zijn belangrijke waarden voor mij.

Achtergrond

Ik ben Ludwig Tummers ('63) en ik woon al jaren in het centrum van Rotterdam, waar ik ook mijn praktijk voer. Deze ben ik in 1999 ben gestart als psycholoog - hypnotherapeut gespecialiseerd in kinderen, familie en relaties en natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in Diagnostiek, levensstijl, diŽtetiek en voedingssupplementen.

Ik ben gedeeltelijk in Amerika opgegroeid. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik geheel volgens de verwachtingen van de familie en omgeving economie gaan studeren. Ik heb in diverse functies in de marketing in verschillende sectoren gewerkt, waarvan de laatste jaren in verschillende management functies.

Tijdens het ontwikkelen van deze carriŤre hadden vooral steeds de dieper liggende psychische processen mijn interesse. Zodoende ben ik een groot aantal opleidingen in die richting gaan volgen, waarvan vooral de hypnotherapie, regressie therapie en familie opstellingen maar ook NLP mij de diep verlangde inzichten in mezelf en ook in anderen.

heeft kunnen brengen. Om deze opleidingen intensief te kunnen volgen ben ik uit het bedrijfsleven gestapt en heb een aantal jaren lesgegeven op verschillende scholen als docent in de economie, marketing en/of management. Inmiddels geef ik lessen in verschillende psychotherapeutische vakken.

Therapie

Door de jaren heen heb ik mijn eigen unieke stijl van werken ontwikkeld, waarbij steeds meer verschillende therapeutische technieken gecombineerd. Om helderheid te behouden, werk ik wel zoveel mogelijk volgens de gestructureerde lijnen van de verschillende technieken. Ik kan zo nodig makkelijk switchen, waardoor de op dat moment benodigde diepgang voor daadwerkelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden. Ik werk volgens natuurgeneeskundige principes en de behandeling is integraal. Dat betekent, dat niet slechts de klachten behandeld worden maar vooral de dieper liggende oorzaak wordt opgezocht en aangepakt. De bijstelling van een kleine nuance diep in de psyche is in eerste instantie onbewust maar het effect van de therapie waaiert uit naar alle lagen aan de oppervlakte zoals bij de ringen rond het steentje, dat in het water is gegooid. De hele uitstraling, houding, perceptie, beleving, interpretatie, reactie wordt anders. Uiteraard heeft dit weer zijn weerslag op de sociale omgeving en dat kan soms lastig zijn. Niet haalbare overtuigingen worden losgelaten en men komt dieper in de realiteit staan. Dit maakt steviger, rustiger en geeft meer mogelijkheden om invloed op de omgeving uit te oefenen, zodat deze beter gaat passen bij wat je werkelijk bent. Uiteindelijk zal dat tot niets anders dan tevredenheid gaan leiden.

De tijd tussen verschillende sessies is meestal ruim, zodat de processen die op gang zijn gekomen voldoende invloed kunnen hebben op de omgeving. Het is dan soms nodig om in de eigen omgeving het een ander bij te stellen voordat de therapie weer verder kan gaan. De cliŽnt bepaalt waar en wanneer hij stopt, meestal zijn rond de 7 sessies voldoende. Kinderen (tot 12 jaar) hebben meestal voldoende aan 5 sessies.

De kern technieken die ik gebruik zijn: Hypnotherapie; Regressie therapie; integrale massage technieken; Psychomotorische therapie; Creatieve en spel therapie; Neurolinguistic programmering; Coachen;

Soms is het nodig dat er extra aandacht wordt besteed aan lichamelijke problemen en dan verwijs ik door naar een specialist.

Doelgroepen

Het uniek brede scala aan behandeltechnieken, die ook nog eens gecombineerd worden biedt de mogelijkheid om een behandelcontact aan te gaan met bijna iedereen, onafhankelijk van de ernst van de problematiek. Daarnaast is er behandel technisch heel veel mogelijk, waardoor de resultaten op de lange termijn beduidend hoger liggen dan verwacht. De behandeling is toe te passen op een zeer uiteenlopende cliŽnten populatie variŽrend van mensen, die hun leven goed op orde hebben, vaak hoog opgeleid zijn en gewoon niet lekker in hun vel zitten tot mensen met een psychiatrische diagnose hebben gekregen als een persoonlijkheidsstoornis, angst stoornis, depressie, schizofrenie of psychosen, autisme spectrum stoornis.

De aanpak is iedere keer weer individueel afgestemd, gericht op diepere oorzaken, die vaak samenhangen met een algemeen onverwerkt verleden zoals een traumatische opvoeding met veel problemen en geheimen in de familie, spanningen thuis en eventuele scheiding van de ouders, (ernstig) gepest zijn op school, etc. Maar ook heel duidelijke en ernstige traumaís als incest, verkrachting, mishandeling, verwaarlozing.

Veel cliŽnten hebben aan het begin van de therapie allerlei lichamelijke klachten en energie verlies, in de war voelen, concentratie problemen, etc. waarbij diagnosen, onbegrepen klachten of andere niet verder te behandelen dan met medicijnen zijn gesteld. Er worden ook levensstijl adviezen gegeven in de vorm van diŽten, bewegen en supplementen zodat de veranderingen blijvend zullen zijn.

Lessen

In de lessen komt veel van mijn persoonlijkheid naar voren. Het doel is om de deelnemers opnieuw te verbinden met wat voor ieder essentieel van belang is. De wezenlijke informatie hierover kan je meestal niet bedenken en ligt vooral in het lichaam besloten. Aan de hand van een gevarieerd spectrum aan beweging, zang, geluid en andere methodieken zijn de deelnemers in staat om weer contact te maken met het gevoel en inlevingsvermogen van het lichaam. Iedere deelnemer kan juist vanwege het brede aanbod geheel op zijn eigen manier de weg naar of in zichzelf vinden. Door het grote respect voor ieders eigenheid ontstaat een sfeer van onderling vertrouwen en vindt verdieping plaats. Oprechtheid en humor blijven steeds een grote rol spelen.

Bij de lessen voor professionals wordt eenzelfde patroon gevolgd, waarbij de verbinding met het lichaam en het gewone concrete voorop staat. Het uitgangspunt blijft, dat met name zelf ervaren voor de werkelijke verdieping zorgt. En alleen op basis daarvan ontstaat grip op de toepasbaarheid van de aangeboden technieken. Vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor informatie op papier, zodat het doorleefde ook cognitief een plek kan krijgen en later in de eigen praktijk toegepast kan worden.

met vriendelijke groet,
Dhr. Ludwig Tummers

>>Sluit dit venster<<

U kunt de informatie op deze pagina (of uw selectie daarvan)  afdrukken. 
Druk op de button, stel  uw printer via "voorkeursinstellingen" en "indeling" in op liggend (landscape) printen